Hirdetés

Javít a laptopod üzemidején a Chrome



|

A Google böngészője ezentúl másképp kezeli a háttérben lévő lapokat, és így javul a laptopok üzemideje.

Hirdetés

A böngészők fejlesztői az utóbbi időben előszeretettel vádolták a riválisaikat azzal, hogy a szoftverük jobban meríti a laptopok akkumulátorait. Természetesen ennek hatására többen igyekeztek javítani a helyzeten. 

Hirdetés

A Google például most a Chrome böngészőben eszközölt változtatásokat, amelyeknek hála javulhat a notebookok üzemideje, ha a felhasználó szeret több lapot is megnyitva tartani a gépén. 

A Chrome a jövőben másképp kezeli a háttérben lévő lapokat, és gondoskodik róla, hogy azok ne terheljék le jobban a processzort 1 százaléknál. Ez alacsonyabb fogyasztást és hosszabb üzemidőt eredményez. 

A Google idővel teljesen fel is függesztené a háttérben lévő lapokat, és lehetővé tenné, hogy a kattintáskor váljanak ismét használhatóvá. 

A változtatások persze csak azokon a lapokon működnek, amelyek a korlátozásokkal együtt is megfelelően funkcióképesek maradnak. Tehát ha zene szól vagy videó megy, esetleg WebRTC vagy WebSockets van használatban, akkor a Google korlátozásai nem érvényesek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.