Hirdetés

Javult a linuxos grafikus meghajtók teljesítménye



|

Elkészült a Mesa grafikus keretrendszer legújabb főverziója.

Hirdetés

A mai napon elkészült a Linuxon (is) használt Mesa grafikus keretrendszer legújabb változata, a csomag nyílt forráskódú grafikus drivereket, továbbá a működésükhöz szükséges egyéb szoftveres komponenseket tartalmaz. Az új kiadás a 17.0.0 jelzést kapta, ezzel a változattal a projekt átállt az évszámokon alapuló verziószámozásra, a korábbi stabil főverzió a 13-as volt.


Hirdetés


A Mesa 17.0.0 számos fontos újítást hozott: az összes Haswell processzor IGP-je kompatibilissé vált az OpenGL 4.5-tel, az NVIDIA Maxwell architektúrás kártyákhoz megérkezett az OpenGL 4.3, továbbá kérdéses architektúrán számos játékban számottevően javulhatott a futtatási sebesség. A linuxos grafikus driverek terén mindig jó hírekre éhezők Radeon-tulajoknak sem kell csüggedniük, rengeteg játékban - beleértve a Deus Ex: Mankid Dividedet - javult számottevően a teljesítmény.



Az Ubuntu 17.04 elméletileg már alapvetően a Mesa 17-tel válik majd elérhetővé, de idővel az Ubuntu 16.04 LTS is megkapja a keretrendszer friss változatát. A Phoronix már készített korábban néhány az előző és a legújabb Mesát összehasonlító tesztet, az érdeklődők itt találják a cikkeket.


(Forrás: OMG!Ubuntu, FreeDesktop.org)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.