Hirdetés

Jelzi a hangoskodó füleket a Youtube



|

Apró, de rendkívül hasznos fejlesztést eszközölt a Google.

Hirdetés

A rengeteg böngészőfület használók minden bizonnyal már tapasztalták, hogy mennyire dühítő tud lenni, mikor valamelyik háttérben lévőben automatikusan és kéretlenül elindul egy zenefájl vagy videó lejátszása. Nem egyértelmű esetekben ilyen végig kell kattintgatni az összes legutóbb megnyitott fület, amely macerás feladat lehet.


A Google Chrome fejlesztői már február óta dolgoztak azon, hogy a böngésző hangoskodó füleire a könnyű beazonosíthatóság érdekében extra ikonok kerülhessenek, ám a relatíve egyszerűnek tűnő funkcionalitás továbbra is tesztelés alatt áll, a böngésző stabil verziójába való bekerülésének időpontja jelenleg nem ismert.


Szerencsére a Youtube esetében ez nem jelent problémát, hiszen egy szimpla JavaScripttel a fejlesztők megoldották, hogy amennyiben a háttérben elindul a videolejátszás, akkor a kérdéses fül(ek) neve elé kerüljön egy aprócska ikon. A hasznos apróság az összes webböngészőben működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.