Hirdetés

Jobb minőségűek lesznek a Hangoutok



|

A Google megkezdte a WebM videokodekre való átállást.

Hirdetés

A héten Chee Chew, a Google szoftvermérnöki részlegének alelnöke jó hírrel szolgált a keresőcég Hangouts szolgáltatását használók számára, állítása szerint ugyanis az elkövetkező hetekben mindenki számára elérhetővé válik a 720p-s videocsevegés. Sajnos egyelőre csak az asztali webböngészőkben élesedik a lehetőség, a mobilos kliensekben marad a megszokott képminőség.

Hirdetés


A változtatás hátterében a szolgáltatás HTML5-ös alapokra való lassú migrálása áll, amelynek keretében többek közt az eddig használt H.264-et lehetőség szerint a technikailag jelentősen fejlettebb WebM-re, ennél pontosabban VP8 kodekre cseréli a Google. Jelenleg a Hangouts összes funkcionalitását csak a Chrome böngészőben lehet kihasználni, ráadásul még ahhoz is telepíteni kell egy beépülőt.


Sajnos a Hangouts jó darabig nem lehet teljesen multiplatform és beépülőmentes, hiszen ennek megvalósításához a böngészőknek nem csak egy közös videokodeket, de a WebRTC szabványt is támogatniuk kell. Utóbbival a Chrome-on kívül jelenleg csak a Firefox kompatibilis, mindkét említett technológia esetében jelentős az iparági egyet nem értés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.