Hirdetés

Jobban figyel a biztonságodra a Google



|

Az Android is értesíti majd a felhasználót, ha a fiókjához új eszköz kapcsolódott.

Hirdetés

Amikor valaki bejelentkezik egy új eszközre a Google-fiókjával, a vállalat értesítést küld erről e-mailben annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, tényleg az igazi tulajdonos használja a fiókot. Ha nem ő jelentkezett be, valaki más is hozzáférhet a fiókjához. 

Hirdetés

A Google szerint az emberek az effajta e-maileknek nem sok jelentőséget tulajdonítanak. Éppen ezért a jövőben az Android operációs rendszer értesítésein keresztül is jelzik majd az ilyen eseményeket a felhasználóknak. 

A figyelmeztetés megkérdezi a használót, hogy bejelentkezett-e az imént egy másik eszközön. Ehhez egy hivatkozás is lesz mellékelve, amellyel a fióktevékenységet lehet ellenőrizni. 

A Google szerint négyszer nagyobb az esélye, hogy valaki rányom egy androidos értesítésben megjelent linkre, mint egy e-mailes hivatkozásra. 

A kattintás után a nemrég használt eszközök listája látható, illetve információ az újonnan hozzáadott készülékekről. Az eszközről és annak helyéről is vannak információk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.