Hirdetés

Jöhet a Firefoxba a Pepper API-s Adobe Flash



|

A Chrome-ban használt PDF-olvasót is megkaphatja a böngésző.

Hirdetés

Valószínűleg sokan hallottak már arról, hogy a Firefox hamarosan megválik a saját bővítménykezelő rendszerétől, a Microsoft Edge fejlesztőihez hasonlóan a Mozilla illetékesei is a Google Chrome-ban használt szisztémára kívánnak átállni. A váltás oka, hogy a jelenlegi bővítménykezelő rendszer biztonsági szempontból rendkívül elavult, továbbá nem működik hatékonyan a Firefox többszálú működési módjában.


Hirdetés


A jelek szerint nem csak a Chrome bővítménykezelő rendszere tetszett meg a Mozilla illetékeseinek. A Project Mortar kezdeményezés keretében egyrészt implementálni kívánják a Firefoxba a Chrome-ban használt PDF-megjelenítő könyvtárat (PDFium), másrészt pedig le szeretnék cserélni NPAPI (Netscape Plugin API) felületesről PPAPI (Pepper Plugin API) felületesre a böngésző által használt Adobe Flash beépülőt.



A kettő közül természetesen az utóbbi a fontosabb, hiszen a Google Chrome-ban bemutatkozott PPAPI csatolófelületet használó Flash-beépülő sokkal stabilabb és biztonságosabb az NPAPI-s kiadásnál. A Project Mortar egyelőre kezdeti stádiumban van, a PDFium implementációja valamikor a jövő év első felében válhat teljes értékűvé, míg a PPAPI-s Flash bevezetésének lehetséges időpontjáról momentán semmiféle publikus információ sem áll még rendelkezésre.


(Forrás: Ghacks, Mozilla | Nyitókép: Sunny Ripert)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.