Hirdetés

Jöhet PC-re az összes Xbox One játék?



|

Bennfentesek szerint végső soron ez a Microsoft ambíciója.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban a Microsoft látványosan nyitott a számítógépes játékosok felé. Nem a DirectX 12-re gondolunk, hanem például az utolsó pillanatokig Xbox One-exkluzívnak fejlesztett Quantum Break, vagy éppen az ingyenes Forza Motorsport 6: Apex játékok PC-s verzióinak elérhetővé tételére.


Hirdetés


Mindez csak a kezdet lehet. Nemrégiben a Kotaku beszámolója szerint a Microsoft olyan szoftveres fejlesztésekbe fogott, amelyek rendkívül egyszerűvé tehetnék a fejlesztők számára az Xbox One-ra írt játékaik Windows 10-es változatainak elkészítését. A kezdeményezés Project Helix néven fut a cégen belül.



A The Verge saját forrásai most újabb érdekes információkat csepegtettek a témában. A Project Helix állítólag még kezdeti stádiumban van, a Microsoft csak a közeljövőben fog komolyabb erőforrásokat ráállítani a kivitelezésére. A vállalat végső célját állítólag az jelenti, hogy az Xbox One-ra kiadott játékok mind futtathatóak legyenek a Windows 10-es számítógépeken.


Sejthetően Helixszel kapcsolatos bejelentésre nem kell számítani a Microsoft jövő heti E3-as műsorában. Az éppen aktuális pletykák szerint az eseményen nem csak új játékokat és Xbox One Slim konzolt mutogathat majd a Microsoft, de leleplezheti a Sunset Overdrive számítógépes (Windows 10 UWP) kiadását is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.