Hirdetés

Jöhetnek az eredeti Xbox játékok a One-ra?



|

A Microsoft konzolos divíziójának vezetőjét feltétlenül foglalkoztatja a kérdés.

Hirdetés

A júniusi Electronic Entertainment Expo kiállításon a Microsoft nagy bombát dobva bejelentette, hogy idén ősztől az Xbox 360-ra megjelent játékok folyamatosan bővülő tábora lesz játszható az Xbox One konzolon. A termékek közti radikális szoftveres és hardveres eltérések miatt a régi játékokkal való kompatibilitást szoftveres emulációval oldják meg a vállalat programozói.

Hirdetés


Felmerült többekben a kérdés, hogy ugyanez a szoftveres emuláció megoldható volna-e az eredeti Xbox konzolra megjelent játékok esetében is. A Microsoft játékkonzolos divíziójának vezetője a Twitteren elárulta, hogy őt is foglalkoztatja a kérdés, már pedzegette a dolgot az Xbox 360-nal való szoftveres kompatibilitás fejlesztésével foglalkozó csapatnak. Érdemi választ egyelőre nem kapott, jelenleg nincs kapacitás ennek vizsgálatára.


A Microsoft számára elméletben komoly versenyelőnyt jelentene, ha az Xbox One-t vásárlók képesek lennének játszani az első Xboxra kiadott játékokkal. Akad köztük néhány olyan cím, amely az elavult vizuális prezentáció ellenére is állja az idő vasfogát.


(Forrás: Geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.