Hirdetés

Jöhetnek az olcsóbb Windows 8-as táblák?



|

A Microsoft csökkentette a minimálisan megkövetelt kijelzőfelbontást.

Hirdetés

Újabb apró érdekesség derült ki a pár napja már általunk is részletesebben ecsetelt Windows Blue frissítésről, ugyanis a múlt héten kiszivárgott buildben a Microsoft rendszere már lehetővé teszi a modern alkalmazások számára, hogy 1024×768 pixeles felbontás mellett is betűzhetőek („snappelhetőek”) legyenek egymás mellé.


Ezen lehetőség valószínűleg annak következménye, hogy a Blue frissítéstől kezdve a programok már fele-fele arányban is osztozkodhatnak a kijelzőn, nem csak ~33-66 százalékos felosztásra van lehetőség. A változtatás lehetővé teszi, hogy az OEM gyártók a jövőben alacsonyabb felbontású panellel dobhassák piacra táblagépeiket, amely egyrészt csökkentheti az árukat, másrészt növelheti az akkus üzemidejüket.


Természetesen jó kérdés, hogy ez fejlődés vagy visszafejlődés, ám mindenképp nagyobb mozgásteret enged a gyártók számára a 7 colos termékek megtervezésekor, a piac pedig úgyis eldönti majd, hogy van-e még igény XGA felbontású panelekkel szerelt táblákra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.