Hirdetés

Jól bírja a Lollipop



|

Eközben az Android Nougatot még mindig alig több mint 1 százaléknyian használják.

Hirdetés

Bár az Android Froyo már kihalt a statisztikákból, és így a Gingerbread számít a legrégebbi, de még aktív Android verziónak; sajnos elég megjósolható és meglepetések nélküli a robotos rendszernél az összkép. 

Hirdetés

A Lollipop továbbra is nagyon erősen tartja magát, az 5.0-t a felhasználók 9,8 százaléka, az 5.1-et a 23,1 százaléka használja. Ezzel mindössze 0,5 százalékot zsugorodott a Lollipop, és még 32,9 százalékon áll. 

Az immáron szintén réginek számító Android 6.0 Marshmallow már gyorsabb ütemben zárkózik fel, immáron 30,7 százalékon áll. A következő hónapokban várhatóan a leginkább használt verzióvá lép elő. 

Izgalmas, ugyanakkor szomorú is, hogy az Android Nougat csak most törte át először az 1 százalékos határt: a 7.0 a készülékek 0,9 százalékán, a 7.1 a 0,3 százalékán van rajta. 

A legtöbb gyártó csak mostanában teszi elérhetővé a Nougatot a korábbi zászlóshajóira, ugyanakkor a frissítésbe nem ritkán komoly hiba csúszik, ami miatt újabb késések és visszahívások, hibák is előfordulnak. A Nexus készülékek eközben már tavaly augusztus 22-én a stabil Nougatra váltottak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.