Hirdetés

Jön a metrós Firefox



|

Már letölthető a Firefox 11-es kiadása, a Metró felületre optimalizált kiadásra még várni kell, részint a Windows 8 megkötései miatt.

Hirdetés

Habár a Mozilla még hivatalosan nem jelentette be, de elkészült a Firefox legfrissebb kiadása, amely egy rövid ideig letölthető volt az oldalukról (a másolat a Mayorgeeks oldaláról beszerezhető). Az új kiadás szokásos hibajavítások mellett a főként fejlesztői újdonságokat tartalmaz. A felhasználók szempontjából érdekes lehet, hogy a Firefox 11 immár a beépülő modulokat is tudja szinkronizálni, illetve a böngésző a Chromeból a könyvjelzők mellett a websütiket és az előzményeket is tudja importálni.

 



A Windows 8 tesztelőinek a Mozilla még nem állt elő egy metrós verzióval, annak ellenére, hogy az alapítvány februárban már jelezte, hogy dolgoznak böngészőjük a WinRT-s kiadásán. Brian Bondy, a Mozilla programozójának a bejegyzése alapján már rajta vannak az ügyön, ám nagyobb projektről van szó, mint azt korábban gondolták.

A fejlesztő elmondása alapján nem egy metrós alkalmazást, hanem egy metró stílusú alkalmazást fejlesztenek. A kettő között különbség van, hiszen míg előbbi csak a WinRT alrendszeren tud futni, addig a másik a Win32 API-khoz is hozzáfér, azaz valójában egy desktop oldali programról van szó, amely látszólag metrósként viselkedik. Ez részit azért is van, mert egyelőre az új felületen nem lehet az alapértelmezett programokat megváltoztatni, és csak az alapértelmezettek tudnak Metrósként futni (ez vélhetően az uniós megkötés miatt változhat majd).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.