Hirdetés

Jön a Steam Linuxra?



|

Hamarosan a Steam hivatalosan is megérkezhet a Linux rendszerekre.

Hirdetés

Linux operációs rendszereken a Wine segítségével már egy ideje működésre lehet bírni a Steam rendszerét, ám annak konfigurálása nem egyszerű, s a tapasztalatok alapján a felhasználói élmény sem az igazi. A natív kliens érkezésével kapcsolatban már jó ideje hitegetik a nyílt forráskódú rendszerek híveit, ám elképzelhető, hogy az most kézzelfogható távolságba került.

 

 

Michael Larabel, a Phoronix írója legalábbis pár hónapról beszél a Valve washingtoni irodájában tett látogatása után. "Már felállítottak egy fejlesztői csapatot, akik a linux kliensen dolgoznak. Jelezték nekem, hogy bővítenék annak létszámát. Gabe-nek (szerk.: Gabe Newell, a Valve társalapítója) tanácsoltam néhány tapasztalt Linux OpenGL programozót, akik közül egyet már alkalmaztak, valamint a listámról legalább egy személlyel még mindig egyeztetnek" - írja Larabel.

Azaz a bejegyzése alapján a Valve komolyan dolgozik a linuxos natív kliens elkészítésén, amelyre jó példa, hogy Gabe Newell is részt vesz a munkálatokban. A lenti videóban például jól látható, hogy a Left 4 Dead az AMD Catalyst közreműködésével miként fut egy Ubuntu 11.10 rendszeren.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.