Hirdetés

Jön az Avenue alkalmazásbolt Windows felhasználóknak



|

Eddig maguk a fejlesztők terjesztették szoftvereiket, ennek a korszaknak vége lehet.

Hirdetés

Érdekes módon nem maga Microsoft, hanem egy független cég, a Netvolution fejleszti az Avenue alkalmazásboltot, ahol egységes besorolási és minősítési rendszerben tárul majd elénk a kínálat, akárcsak - mondjuk - az Apple szoftverboltjában. Természetesen a fizetés rendszere is egységesített lesz.

 

A felhasználók kategóriákba sorolva, akár népszerűség szerint rendezve tallózhatnak a Windows asztali alkalmazások kínálatából, emellett kiemelve vonulnak fel az újdonságok. Jelenleg - béta állapotában - a bolt játék, kommunikáció, multimédia és szórakoztatás kategóriákat kínál.

 

Matt Smith, a Netvolution vezére szerint az Avenue lesz az első olyan általános Windows alkalmazásbolt, mely nem csak egy szűk réspiacot céloz, kínálata ellenőrzött és összemérhető a Mac és mobil felhasználók által az utóbbi években igen megkedvelt virtuális üzletekével. Ennek érdekében egyben tölthetjük le és fizethetjük a ki különféle gyártóktól származó alkalmazásokat. Nagy vívmány lesz - ha megvalósul -, hogy az Avenue-n vásárolt szoftvert egy másik PC-re átköltözve újra letölthetjük, feltelepíthetjük és használhatjuk.

 

 

 

Egyelőre csak ingyenes alkalmazásokat találunk a kínálatban, jelenleg dolgoznak a fizetős termékek bevonásán. Szándékaik szerint komplett alkalmazáscsomagok is lesznek majd, például egyben vehetünk majd Photoshop-ot, antivirus szoftvert és képernyőkép rögzítő alkalmazást.

 

Érdekes módon mindmáig nincsen átfogó kínálatú, könnyen használható szoftverbolt Windows vonalon, úgy tűnik egyelőre az alkalmazás-fejlesztők nem érzik ennek égető szükségét és önállóan próbálnak boldogulni. Kiválóan működik viszont egy igen erőteljes részpiacot, a játékosokat megcélzó áruház, a Steam, ami közösség és játszótér is. Hasonlóan virágzik a mobil szoftverek árusítása az Android Market-en és az Apple áruházában, ezeken a területeken sikerült megoldani a számos beszállító összefogását.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.