Hirdetés

Jön az Ubuntu for Android



|

Egyszerre táblagép és Linux PC?

Hirdetés

Már eddig is tudtuk, hogy tervezi a Canonical az Ubuntu megjelentetését ARM platformon is, hogy okostelefonokon, táblagépeken és okostévéken is használható legyen az egyik legsikeresebb Linux disztribúció. Nyilvánvaló, hogy mobil frontra jelenleg az ARM processzorok támogatása nélkül nincs belépés. Maga a portolás azonban egyértelmű, hogy nem elég, hiszen ki akarna egy táblagépen egy megrögzötten PC-s kezelőfelülettel szenvedni?

 

 

Kissé homályos, hogy mi is lesz az új út, milyen lesz az Ubuntu táblagépes felülete. Egyes források szerint az Android és az Ubuntu attól függően lesz aktív, hogy lesz-e éppen külső kijelző (jellemzően tévé) csatlakoztatva a készülékhez. Nehezen tudjuk elképzelni ezt a felállást, no de senki sem számít a spanyol inkvizícióra, így még akár meg is lepődhetünk. További részleteket testvérlapunk, a MobilPort cikkében olvashatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.