Hirdetés

Jön az új ZoneAlarm



|

Hirdetés

Az egyre nagyobb fenyegetést jelentő kémprogramok olyan szoftverek, amelyek a számítógépre titokban feltelepülve naplózzák a felhasználói szokásokat, és azok alapján reklámokat jelenítenek meg, vagy személyes adatokat csempésznek ki. A kémprogramok nem csak a felhasználók magánszféráját veszélyeztetik, hanem a számítógépük működését is: a Windows lefagyását 33 százalékban kémprogramok okozzák, legalábbis ez derül ki a Microsofthoz eljuttatott hibajelentésekből.

A kémprogramok (spyware) vagy kéretlen reklámokat megjelenítő szoftverek (adware) bejutása ellen nem véd vírusirtó vagy tűzfal, hiszen a telepítésüket a felhasználók hagyják jóvá. A legjobb amit az ilyen programok ellen tenni lehet, hogy nem telepítjük fel őket, nem telepítünk fel semmi olyasmit, amit nem ismerünk vagy nem tudjuk egyértelműen, mit is csinálnak, mire jók. Gyanú esetén használjuk valamelyik internetes keresőt, a világhálón már több adatbázis is létezik, amelyben megtalálhatók a rosszindulatú programok leírásai és potenciális veszélyei.


A Zone Alarm 6.0 várhatóan a jövő héten jelenik meg és egyfelől tartalmazni fog egy folyamatosan frissülő adatbázist, amely segítségével eltávolítja a már feltelepült kémprogramokat, illetve egy OSFirewall nevű rezidens modult, amely - hasonlóan a vállalati behatolásdetektáló rendszerekhez - folyamatosan figyelemmel kíséri a rendszer tevékenységét és megakadályozza ártó szándékú szoftverek feltelepülését. A kémprogramok elleni védekező mechanizmust a Zone Labs saját maga fejlesztette ki.

A Zone Alarm 6.0 jövő hétfőn, július 25-én jelenik meg és 49,95 dollárba kerül majd, a vírusirtót is tartalmazó Zone Alarm Security Suite ára pedig 69,95 dollár lesz. A népszerű tűzfalból továbbra is elérhető lesz otthoni felhasználásra ingyenes változat, azonban ez a verzió nem véd a kémprogramok ellen.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.