Hirdetés

Jövő hónaptól vissza a DOS-hoz!



|

Elég volt! A PC World csatlakozik a világméretű Save the DOS! kampányhoz.

Hirdetés

Több mint egy évvel a Vista debütálása után egyre-másra panaszkodnak a felhasználók a csillogó felületű rendszer lassúságára, nagy hardverigényére, meghajtóprogram-problémákra és költségekre.

 

A felhasználók egyre növekvő igénye egy könnyedebb, karcsúbb operációs rendszer után olyan méreteket öltött, hogy a PC World kénytelen belátni: itt az ideje, hogy visszahozzuk a jó öreg DOS-t. Igen, arról a szoftverről van szó, mely még 1981-ben debütált, hogy 1990-ig, az első Windows megjelenéséig uralja a piacot, ma azonban már nem kapható.

 

Pedig a DOS-szal egy bevált, erőteljes, stabil és megfizethető operációs rendszertől fosztották meg a felhasználókat! Igen, ezt tette a Microsoft, mikor 2001. november elsejével beszüntette az MS-DOS forgalmazását, rátukmálva ezzel a Windowst mind a vállalati, mind az otthoni felhasználókra, akár akarták ezt, akár nem.

 

 

msboyz1985.jpg

 

A Microsoft vezetése 1985-ben még jó úton járt! És soványabbak is voltak, de hát ki nem?


Nem késő helyrehozni a hibát! A PC World nemzetközi kampányt indított a DOS megmentésére, létrehozva a www.savedos.com címen elérhető projektet, melynek célja bemutatni a méltatlanul elfeledett operációs rendszer dicső múltját és lehetőségeit. A projekt nem titkolt célja nyomást gyakorolni a szoftveróriásra, hogy újra kezdje meg a jól bevált DOS 6.22 forgalmazását!

 

Csatlakozva a kampányhoz, a PC World is visszatér, a biztos DOS alapokhoz, vége a bonyolult Windows hangolós időszaknak, vissza az egyszerű, szöveges képernyőhöz és éljen a Lotus 1-2-3 és a Volkov Commander! Következő lapszámunkban 20 oldalas összeállítással indítunk, „Hogyan osszuk be jól 640K memóriánkat" címmel.

 

 

volkov.jpg

 

Norton és Volkov kommanderek emléke és bináris kódja örökre velünk marad (ha készítettünk mentést).


Ha esetleg mégsem jelennénk meg ilyen írásokkal, akkor ez az egész csak áprilisi tréfa. De azért van valami alapja, igen jó hangulatú videós-képes összeállítást tárt a világ elé amerikai testvérlapunk, melyet némi angol nyelvismeret birtokában a www.savedos.com címen élvezhetünk. No és ne feledjük, ha nem is a Microsoft gondozásában, de a DOS (Dr. DOS, FreeDOS) él és élni fog! Igen, szorgos népünk győzni fog!!.... Nem adjuk fel...nem..sohaaaaa....


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.