Hirdetés

Jövőre már a Windows 9 jöhet?



|

A Microsoft maga adhatott információt a még bizalmas terveire vonatkozóan.

Hirdetés

Tegnap délután a Microsoft végre elérhetővé tette a vállalati ügyfelei számára a Windows 8.1 Enterprise előzetesét, emellett pedig információkat nyújtott a termék támogatási ciklusáról is. A vállalat állítása alapján a Windows 8-hoz a 8.1 megapatch általános elérhetővé válása után két évig érkeznek majd frissítések.


A meglepően rövid támogatási ciklus ettől függetlenül nem jelent problémát, ugyanis ennyi idő alatt az ügyfeleknek csak sikerül majd feltelepíteniük a rendszerhez ingyenesen érkező 8.1-es frissítést, amelyhez viszont 2023. január 10-ig lesznek biztonsági foltozások. Tehát ugyanaddig, amíg eredetileg a Windows 8.0-hoz jöttek volna.


A bejelentés érdekességét az utóbbi dátum adja, ugyanis ez alapján a következő Windows talán már a 9-es verziójú lehet: amennyiben a Microsoft egy 8.1-hez hasonló 8.2-es szervizcsomag kiadására készülne, akkor valószínűleg nem vállalnának be ilyen hosszú támogatási időt. Egyben ez azt is jelentheti, hogy a 8.1 után megjelenő Windows már nem lesz ingyenes frissítés a meglévő 8.x-et futtató ügyfelek számára – bár mindez színtiszta spekuláció a részünkről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.