Hirdetés

Jutalom a biztonsági rések felfedezőinek



|

Hirdetés

Az utóbbi időben több olyan informatikai cég illetve szervezet is úgy határozott, hogy hajlandók fizetni azon személyeknek, akik egy-egy biztonsági hibát elsőként fedeznek fel, majd jelentenek. Közéjük tartozik például a Mozilla is, amely 500 dollárt illetve egy pólót ad annak, aki egy új sérülékenységet fedez fel a különböző termékeiben, beleértve például az egyre népszerűbb Firefox webböngészőt is.

A 3Comhoz tartozó, elsősorban behatolásmegelőző termékek fejlesztésével foglalkozó TippingPoint is csatlakozott azon cégekhez, amelyek a sebezhetőségek felfedezőinek hajlandók fizetni. Amint a TippingPoint értesül egy új biztonsági hibáról, akkor azt azonnal közli az érintett szoftver fejlesztőjével. Emellett a saját behatolásmegelőző rendszereit is frissíti annak érdekében, hogy az ügyfeleinél található informatikai rendszerek még ezelőtt védetté váljanak a sebezhetőség ellen, még mielőtt annak technikai részletei a támadók kezébe kerülnének. A cég ígérete szerint a sérülékenységeket megszüntető frissítések megjelenéséig nem teszi elérhetővé a hibák részletes leírását.


A TippingPoint az új sebezhetőségek után azok veszélyességi besorolásának függvényében fizet. A cég augusztus 15-én fogja bemutatni azt a weboldalát, ahol a sérülékenységek után kutató szakértők, hackerek és felhasználók regisztrálhatnak. Ők az általuk újonnan felfedezett sérülékenységek számának függvényében ezüst, arany vagy platina besorolást fognak kapni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.