Hirdetés

Kalózoldalakat blokkol a vírusirtó



|

Ráfázhat a Dr. Web a funkcionalitás termékébe építésére.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt már volt róla szó, hogy az Intel tulajdonában lévő McAffe esetleg bevezetne egy illegális letöltőoldalakat diszkrimináló szűrőt a vírusvédelmi megoldásaiban, ám úgy tűnik a cég illetékesei annyira nem kívánják erőltetni a filtert.

Hirdetés


A hazánkban kevésbé ismert Dr. Web már kevésbé félős, ugyanis a TorrentFreak beszámolója alapján a több milliós felhasználói bázissal rendelkező biztonsági csomagjának legújabb 9.0-s verziójában már proaktívan blokkol egyes warez weboldalakat. A beszámoló alapján nem komplett doméneket – mint például a piratebay.se – tilt a szoftver, a jogtulajdonosok a DMCA-panaszlevelekhez hasonlóan konkrét letöltési linkeket küldhetnek a vállalat adatbázisába.


A Dr. Web szerint mindez teljesen rendjén van: egyrészt a tulajoknak joguk van megvédeni a termékeiket, másrészt pedig a felhasználók sokszor illegális letöltéseken keresztül szereznek be kártevőket, így elméletileg mindenki javát szolgálja a funkcionalitás – így vagy úgy, de bevezetése mindenképp bátor lépés volt. Ezen felül jogos vitapontot képez, hogy a Dr. Webnek egyáltalán mi köze van az ügyfelei letöltögetéseihez.


(Fotó: No Frills Excursions)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.