Hirdetés

Kártékony appokat találtak az Apple App Store-ban



|

Sajnos az Apple világa sem teljesen támadhatatlan.

Hirdetés

Minimális mértékben és elvétve, de a Google Play Áruházzal és az Apple App Store-ral is előfordul, hogy kártékony appok kerülnek fel rá, még a szigorú ellenőrzések mellett is. 

Hirdetés

Most az Apple alkalmazásboltjában fedeztek fel több tucat olyan appot, ami kártevővel fertőzött. Többek között a legnépszerűbb kínai közösségi programok is érintettek. 

Ez az első olyan eset, amikor a hackerek valamilyen komolyabb eredményt vittek véghez az Apple szigorúan ellenőrzött mobilos, szoftveres világában. 

A támadás alapját adó kártevő többek között a felhasználók jelszavait lopta el, de más információkra (például pénzügyire) is kíváncsi volt. 

Sem a fejlesztők, sem az Apple nem tudtak a támadásról, ugyanis a hackerek közvetlenül a fejlesztőket verták át azzal, hogy az appok megírásához használt Xcode egy módosított változatát tették letölthetővé nekik. 

Természetesen a hamis Xcode-ban volt a malware, amely így az appokba és az App Store-ba is beszivárgott. 

A Palo Alto Networks adatai szerint legalább 39 app érintett, a jelszavak, iCloud-adatok, URL-ek mellett pedig még a vágólap tartalmát is lenyúlták. 

Az Xcode 3,59 gigabájtos, és vélhetően azért győztek a hackerek, mert elhitették, hogy az ő szervereikről hamarabb lejön Kínában a csomag. 

Az Apple minden érintett appot törölt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.