Hirdetés

Kártérítést kaphatnak a Call of Duty játékosok



|

A Microsoft hajlandó visszatéríteni a Windows Áruházban megvett kiadások árát.

Hirdetés

Pénteken elérhetővé vált PlayStation 4, Xbox One és PC platformokra a Call of Duty: Infinite Warfare és a Call of Duty: Modern Warfare Remastered. A játékok digitális számítógépes kiadásai alapvetően két helyen vásárolhatóak meg, a Steamen és a Windows Áruházban. A dobozos kiadásokban mellékelt termékkulcsok, továbbá az alternatív digitális játékboltokban vásárolt kulcsok a Steamen aktiválhatóak.


Hirdetés


Sajnos számítógépeken akadt egy váratlan probléma a játékokkal: a steames és windows áruházas kópiák különálló többjátékos szervereket használnak, azaz a steames és áruházas játékosok nem képesek egymással multizni. A bizarr helyzetre bő három nappal a játékok kiadása után még nem sikerült reagálnia az Activisionnek, ám a Microsoft egyik szóvivője még pénteken elhintette, hogy a redmondi cégnek az égvilágon semmi köze sincs ehhez a limitációhoz. Ezzel párhuzamosan egy anonim informátor megerősítetlen beszámolója szerint a PC-s játékosbázis kettéválasztása nem technikai, hanem valamiféle üzleti okra vezethető vissza, azaz az Activision tudatos döntéséről van szó.


(Forrás: Reddit)


A súlyos problémát természetesen az jelenti, hogy a gamerek döntő többsége a játékok steames kiadásával rendelkezik, így a windows áruházas kiadást választott játékosok nem igazán találnak maguknak multis partnereket. Jó hír lehet számukra, hogy a Microsoft látszólag nem zárkózik el a kárpótlásuktól, hajlandó visszatéríteni a Call of Duty-k vételi árát. Ez nem meglepő, hiszen a vállalat minden igyekezete ellenére a Windows Áruház kissé elvágta magát a számítógépes játékosoknál, most pedig potenciálisan egy olyan probléma miatt mondanak rá kígyót-békát a gamerek, aminek talán semmi köze sincs hozzá.


A Motherboard egyik írójának sikerült beszélnie egy illetővel, akinek az öccse már visszakapta a pénzét a Microsofttól. Két okból választotta a játék windows áruházas verzióját: egyrészt olcsóbb volt a steamesnél, másrészt pedig azt hitte, hogy ezzel a kiadással képes lesz az Xbox One-on játszó másik testvérével multizni. Nem elég, hogy az utóbbi alapvetően sem volt igaz (ilyen funkciót soha nem is ígért az Activision), de a Modern Warfare Remastered multiplayer lobbijába belépve meglepődve tapasztalta, hogy rajta kívül egyetlen játékos próbált még multizni. Összehasonlítási alapul a hírünk írásakor a játék steames verziójának multijával bő 3300-an játszottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.