Hirdetés

Kártevő terjed az Opera aláírásával



|

Betörtek a cég rendszerébe, többek közt a böngészőjük windowsos változatát használóknak is akadhat emiatt dolguk.

Hirdetés

Tegnap meglehetősen kellemetlen hírrel szolgált biztonsági blogjában az Opera Software, a tájékoztatás szerint ugyanis még június 19-én ismeretlenek behatoltak az infrastruktúrájukba, majd eltulajdonították a szoftverek aláírásához használt tanúsítványukat.


A mostanra visszavont érvényességű aláírással a támadók a saját kártevőjüket hitelesítették, így annak telepítése előtt a felhasználók azon téves információt kapják / kapták az operációs rendszertől, hogy az Operától származik a telepítőkészlet. Sajnos arról nem szólt a fáma, hogy mire képes a malware.


Szintén kellemetlen, hogy a behatolás után a támadók a vállalat szoftverfrissítésekhez használt rendszerén keresztül terjeszteni kezdték az aláírt kártevőt, így akik magyar idő szerint június 19-én hajnali 03:00 - 03:36 közt frissítést telepítettek a Windows rendszeren futó Opera böngészőjükhöz, azoknak érdemes kárelhárításba kezdeniük. Elméletileg a legújabb verzió installálásával simán felülírhatóak a fertőzött telepítések, a norvégok szerint globálisan pár ezer felhasználó lehet érintett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.