Hirdetés

Kártevőt terjesztett az NBC weboldala



|

Hackerek trójaival turbózták fel a TV-csatorna portáljának tartalmát.

Hirdetés

Elképesztően kellemetlen helyzetbe került tegnap az Egyesült Államok egyik legnagyobb televíziócsatornájának online részlege, ugyanis kiberbűnözők kártékony webhelyeken tárolt adatokra mutató kódot csempésztek a komoly látogatottságú a NBC.com portál kódjába.


Ki nem találnák, de hackerek a Java futtatói környezet egy már befoltozott sérülékenységét kihasználva támadták órákon keresztül a látogatókat. Kártékony kódjukkal a Citadel névre hallgató trójai programot próbálták installálni a számítógépekre, amely a jól ismert Zeus egyik variánsa; a többcélú szoftver adatlopás mellett a fertőzött számítógépek távoli vezérlésére is lehetőséget nyújt.


Az NBC hivatalos tájékoztatása szerint a weboldalukat viszonylag gyorsan sikerült újból biztonságossá tenniük, továbbá az incidens során felhasználói adatok nem kerültek ki a tartalomkezelő rendszerükből. Sajnos azt nem tudni, hogy vajon hány látogatójuk számítógépét sikerült megfertőzniük a támadóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.