Hirdetés

Kaszát kapott az Ubuntu One



|

Nem megkésett áprilisi tréfáról van szó, a nyár elején vége a szolgáltatásnak.

Hirdetés

Mindenkit alaposan meglepve hivatalos blogján a Canonical ma bejelentette, hogy néhány hónapon belül megszűnik Ubuntu One. A szolgáltatás online tárhelyet nyújtott a felhasználók számára, teljesen ingyen 5 gigabájt állt az érdeklődők rendelkezésére.
 

Hirdetés


A bejelentés alapján mától kezdve nem lehet többé extra tárhelyet vásárolni, június elsején pedig kikapcsolják a fájlfeltöltési lehetőséget. A felhasználók feltöltött tartalmai 2014. július 31-én kerülnek végleges törlésre, addig le kell menteni az adatokat. Természetesen a fizetős ügyfelek időarányos pénzvisszatérítésben részesülnek az elkövetkező napokban. A körülbelül két hét múlva érkező Ubuntu 14.04 LTS rendszerben már nem lesz benne az Ubuntu One kliensprogram.


A Canonical tájékoztatása szerint a kasza oka, hogy nem képesek lépést tartani az akár 25-50 GB ingyen kapacitást is kínáló rivális tárhelyszolgáltatásokkal: a hozzájuk való felzárkózás többe kerülne, mint amennyit a vállalat hajlandó anyagilag bevállalni, enélkül viszont nem fenntartható az Ubuntu One.


(Forrás: OMGUbuntu, Canonical)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.