Hirdetés

Katonai biztonság Kingston flash meghajtókon



|

FIPS 140-2 szintű biztonsággal dicsekedhet a Kingston DT 4000-M

Hirdetés

A Kingston bemutatta DataTraveler 4000 - Managed (DT4000-M) USB-meghajtóját, a vállalat DataTraveler 4000 termékének teljes körűen felügyelhető változatát. A Kingston FIPS 140-2 tanúsítvánnyal rendelkező terméke a BlockMaster SafeConsole for Kingston kiszolgálószoftverére épít.



A Ponemon Institute múlt hónapban kiadott adatai szerint, az adatkezelési szabályzat megsértéséből eredő költségek rekordméreteket öltenek. Ipari forrásokból származó adatok szerint, az elveszett USB-eszközök száma 2010-ben ötszörösére nőtt az előző évhez képest, ennek kapcsán pedig lényeges megemlíteni, hogy az alkalmazottak tizede vállalati információkat tartalmazó flash meghajtót veszít el. A BlockMaster egy felmérése pedig megállapította, hogy a dolgozók 76%-a - a nehezen kezelhető titkosított meghajtók miatt dacolva a vállalati szabályzattal - ismeretlen USB-meghajtókat csatlakoztat a vállalati laptopjára, növelve annak kockázatát, hogy vírusok vagy kártevők kerüljenek a vállalati hálózatokra.

Az alkalmazottak tehát a titkosítás nehézségeit a nem biztonságos, de egyszerűen használható szimpla USB meghajtókkal összevetve túlnyomó részt a kezelhetőséget részesítik előnyben és megsértik a biztonsági előírásokat. A Kingston új, menedzselhető meghajtója révén betartatható a biztonsági szabályzat, részletesen megszabhatók a szabályok, de ezekkel a felhasználónak nem kell vesződnie.

 

A 2-16 GB kapacitásban elérhető menedzselhető Kingston modellek megfelelnek a TAA törvényi előírásoknak. A meghajtó 10 sikertelen próbálkozás után zárolja önmagát, és megsemmisíti a titkosítási kulcsot. Összetett jelszóházirendeket állíthat be a rendszergazda testre szabható feltételekkel, amelyek a jelszó hosszúságát és a használt karakterek típusait (számok, nagybetűk, kisbetűk és speciális karakterek) is szabályozzák. (BlockMaster SafeConsole for Kingston felügyeleti szoftverrendszer licence jár a meghajtókhoz.) Az automatikus futtatás letiltása esetén is működik a dekódoló rendszer, mely írásvédetté teszi az automatikusan futó fájlokat. Az összes tárolt adat 256 bites hardveralapú, CBC módú AES (Advanced Encryption Standard) védelem alatt áll.

 

A Kingston DT4000-M 2011. május elejétől érhető majd el kereskedelmi forgalomban.

 

Nemrég próbáltunk ki egy kisvállalati biztonsági flash meghajtót, a Verbatim Secure ‘n' Go Small Business Security Pack-ről nem csak teszt, videoanyag is rendelkezésre áll a PC World TV-ben.

 

Kapcsolódó fórumtémák:

USB flash meghajtók sebessége

Pendrive gondok

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.