Hirdetés

Kelendőbbek lesznek a Windows 8-as ultrabookok



|

Az idei év második felében magukra találhatnak az ultravékony eszközök.

Hirdetés

Az IHS iSuppli legfrissebb tanulmánya szerint a notebook-gyártók az idei év első felében végig gyenge keresletre számíthatnak, azonban ez megváltozik majd a második félévre. A jóslatok szerint a Windows 8-alapú ultrabookok segítenek majd újjáéleszteni a piacot. Erre szükség is lesz, ugyanis míg a tavalyi utolsó negyedévben az öt legnagyobb gyártó 41,4 millió gépet szállított, addig az idei első negyedévre csak 35,2 millióval kalkulálnak.

A nagy ODM-ek Ázsiában találhatóak, és olyan cégek gépeit gyártják, mint a HP vagy a Dell. Az elemzők kiemelték, hogy bár az első negyedév általánosan gyenge szokott lenni, a mostani különösen szerényre sikerül. Míg a tabletek sikernek örvendhetnek, az ultrabookok iránti kereslet nem úgy alakul, ahogyan azt várták.

A Windows 8-as ultrabookok és hibridek azonban több újdonságot is hoznak idén, így erősebb akkumulátorokat és processzorokat. A számítások szerint kelendőbbek is lesznek a korábbinál, ez pedig segít majd a gyengélkedő piacon. Az eladások várhatóan 5 százalékkal emelkednek majd a 2012-es szinthez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.