Hirdetés

Keményebben lép fel a támadó webhelyek ellen a Google



|

A visszaeső portálok legalább 30 napig a feketelistán maradnak.

Hirdetés

Egyre nehezebb dolguk van az internetes bűnözőknek. A potenciális áldozataik minden eddiginél biztonságosabb operációs rendszereket, böngészőket, biztonsági csomagokat használnak, ráadásul sok esetben már a böngészőikbe épített Smart Screen vagy Biztonságos Böngészés szolgáltatások is képesek megakadályozni, hogy rosszindulatú kódokat terjesztő, vagy éppen adathalász portálokat töltsenek be.


Hirdetés


Ezen szolgáltatások tiltólistáira persze nem csak az alapvetően támadási célból létrehozott portálok kerülhetnek fel, hiszen a bűnözők hackeléssel, vagy hirdetéskiszolgáló rendszereken keresztül is képesek lehetnek legitim webhelyekre eljuttatni rosszindulatú tartalmaikat. Éppen ezért a Google által üzemeltetett Biztonságos Böngészés szolgáltatás is lehetővé teszi, hogy a webhelyek üzemeltetői a feketelistára kerülés után azonnal felülvizsgálati kérelmet nyújtsanak be a blokkolás megszüntetése érdekében.


A Google tájékoztatása szerint sajnos akad jó néhány olyan visszaeső portál, amelyek csak a blokkolás megszüntetéséig fejezik be rosszindulatú tevékenységek űzését. A probléma megoldása érdekében a keresőcég mostantól számon tartja ezeket, büntetésképp pedig a tiltólistára kerülésük után 30 napig biztosan nem hajlandó feloldani a tiltásukat.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.