Hirdetés

Kémkedésért perlik a Microsoftot



|

Célpontban a Windows eredetiségét ellenőrző program.

Hirdetés

Az XP eredetiségét ellenőrző eszköz adatokat gyűjt és továbbít a felhasználó számítógépéről arra vonatkozóan, hogy az nem másolt Windows operációs rendszert futtat-e. A bírósági kereset állítása szerint a WGA-program megsérti Kalifornia és Washington állam fogyasztóvédelmi törvényeinek a kémprogramok elleni cikkeit azáltal, hogy hardver- és szoftverinformációkat küld a Microsoft szervereinek. E törvények meghatározása szerint a WGA-kód „kémprogramnak” minősíthető, mert kéretlenül települ fel a számítógépre és titokban az azon tárolt adatokat gyűjti össze. A WGA eredetileg naponta jelentett titokban a Microsoftnak, a nagy felháborodásra való tekintettel a Microsoft később egy hétre csökkentette a program hazaszólásainak gyakoriságát.



Mint a legtöbb esetben, most is született egy, a helyzetet kiaknázó kártevő; felbukkant egy, a WGA-ra hasonlító, ám valójában az AOL Instant Messengeren keresztül terjedő féreg.



Megfelelő, a különféle programok és program-összetevők kommunikációját felügyelő tűzfalszoftver birtokában a felhasználók képesek blokkolni a WGA tevékenységét, jó eszköz erre a PC World lemezmellékletén megtalálható Outpost Firewall Pro program.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.