Hirdetés

Kép a képben móddal frissít a Windows 10



|

A legújabb előzetesben már használható az úgynevezett Compact Overlay mód.

Hirdetés

A Windows 10 legújabb előzetese egy olyan funkcióval újított, amely gyakorlatilag megfelel a tévékről ismert kép a képben módnak: egy ablakot kis méretben mindig a többi fölött láthatunk. 

Hirdetés

A funkció neve Compact Overlay, és a segítségével egy videót vagy webes hívást, chatablakot mindig szem előtt tarthatunk, minden más fölött. 

A bökkenő ott van, hogy a fejlesztőknek támogatniuk kell ezt a módot, ráadásul kizárólag az univerzális appokban tehetik meg mindezt. 

Vagyis ha egy program nem a Windows Áruházból származik, akkor nem használható ilyen formában - és az appok között sem mind támogatja majd a funkciót. 

Amelyek viszont igen, azok nem csak betekintőt nyújtanak a történésekbe, hanem a program kezelését is lehetővé teszik az apró ablakon keresztül. A Skype előzetes verziója is hamarosan támogatja a változtatásokat. Mindenki másnak marad például a TurboTop. 

A Windows 10 Insider Preview build 15031-ben szintén újdonság a Dynamic Lock, amivel a PC zárolja magát, ha nincs a közelben a párosított Bluetooth-os okostelefon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.