Hirdetés

Képmanipuláció: fekete-fehér háttér, színes főtéma egyszerűen



|

Szeretnéd eltüntetni a színeket a háttérből, hogy még jobban kiemeld az előtérben szereplő témát? Ehhez nem kell Photoshop zsonglőrnek lenned.

Hirdetés

A jó képek lényege, hogy valami olyat mutassanak, ami nem megszokott. Mindegy, hogy mit fotózunk, ha olyan szögből készítjük a képet, olyan környezetbe helyezzük a témát, amivel nem találkozunk naponta tucatszám, akkor biztos, hogy egyedi lesz a fotónk. Amennyiben ez mégsem sikerült, úgy megpróbálhatunk rajta utólag dolgozgatni egy kicsit, de ehhez már kell némi tudás. Az egyik legérdekesebb dolog az, amikor a képen egyaránt szerepelnek fekete-fehér és színes elemek is, de egy ilyet elkészíteni a gyakorlatlan felhasználónak időbe tart.

Ezt az időt spórolja meg nekünk az ingyenesen beszerezhető Photo Black & Color, mely a képünk azon részéről tünteti el a színeket, ahonnan csak akarjuk. Ehhez mindössze ki kell jelölnünk azt a területet, melyen szeretnénk meghagyni az eredeti állapotot, majd egy egérkattintás után máris kész a remekmű. Megoldhatjuk úgy is, hogy a kép egy kisebb, de jellemző területét jelöljük ki, és a szoftver a hasonló helyeken is alkalmazza a kijelölést. Gyors, pontos, és ingyenes, valamint innen letölthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.