Hirdetés

Képregénnyel a kártevők ellen



|

A Symantec beveti a nagyágyút: képregényben ismerteti biztonsági termékeit, immáron magyarul is.

Hirdetés

Ilyenek a klasszikusnak” mondható vírusok, spamek, férgek és trójai programok, de a FlashBook külön figyelmet szentel a kiberbűnözésnek és az adathalászatnak is.

 

SymantecFlashBook.jpg

 

Az Internet Security Threat Report legutóbbi, tizedik kiadása is arra hívja fel a figyelmet, hogy a céltalan, romboló szándékkal kezdeményezett támadásokat felváltották a tudatosan, pénzszerzés céljából indított támadások. 2006 végén két hét alatt három magyarországi pénzintézet ellen is indult phishing (adathalász) tevékenység: ismeretlen személyek olyan elektronikus leveleket küldtek ügyfeleiknek, amelyekkel a honlapjukhoz hasonító internetes oldalakra csalogatják őket, hogy megszerezzék telefonos és internetes azonosítóikat.

 

A Symantec ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a klasszikusnak számító támadásokról se feledkezzünk meg, hiszen a kártékony kódok nem csupán bosszúságot okoznak, de 80 százalékuk veszélyt jelenthet az adatokra is.

 

A FlashBook nem csupán bemutatja, hogy milyen veszélyekre kell figyelni, hanem gyakorlati tanácsokkal is szolgál azok kivédésére.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.