Hirdetés

Késik a Firefox 2.0



|

A Mozilla ismét megváltoztatta a Firefox 2.0 kiadásának tervezett időpontját.

Hirdetés

A szűkszavú közlemény már október végéről beszél.

A Mozilla eheti egyeztető tanácskozásán mintegy 40 javításra váró bug (programhiba) került szóba a fejlesztés alatt álló Firefox 2.0 Beta 2 kapcsán. A szakemberek szerint a végleges változat kiadásáig további 100 helyen kell majd megfoltozni a programot.

A Firefox 2.0 Beta 1 egy hónappal ezelőtt mutatkozott be, de csak a fejlesztők számára tették hozzáférhetővé. A Beta 2 változatot eredetileg augusztus 23-ára, a kiadásra jelölt változatot (Release Candidate 1 - RC1) pedig szeptember 19-ére harangozták be. Utóbbi dátum most október 24-ére módosult. A Mozilla közleményében a késés indokaként "a különböző területeken felmerült makacs hibákat" jelöli meg.

A késlekedés ellenére a felhasználók nem maradnak új Firefox nélkül, ugyanis ezzel párhuzamosan a cég szeptember első hetére hozta előre a Firefox 1.5.0.7 biztonsági frissítés megjelentetését.

A Firefox 2.0-ás változat fő célja az lesz, hogy felvegye a versenyt a Microsoft 7-es verziószámú Internet Explorerével, melyet szintén év végére ígérnek. Az új Firefox állítólag mind külsejében, mind fájlkezelő rendszerét tekintve fejlettebb lesz elődjénél, és tartalmazni fog többek között helyesírás-ellenőrzést, adathalászatra (phishing) figyelmeztető riasztást és az alkalmazás esetleges összeomlása után az információk visszaállításának lehetőségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.