Hirdetés

Késik a Windows 7 pendrive eszközének kódja



|

Korábbi ígéretétől eltérően a Microsoft még nem publikálta Windows 7 USB/DVD Download Tool forráskódját.

Hirdetés

A Windows 7 megjelenésekor a Microsoft egy olyan hasznos kis segédprogrammal kedveskedett a netbook tulajdonosoknak, amely képes egy pendrive-ot is bootolhatóvá varázsolni. A Windows 7 USB/DVD Download Tool (WUDT) birtokában így nincs szükség optikai lemezmeghajtóra az operációs rendszer telepítése során.

 

wudt.jpg


A WUDT habár remek eszköz mégis csak egy rövid ideig volt elérhető. Egy szakblogger ugyanis korábban kiszúrta, hogy az alkalmazás forráskódjában helyet kapott egy GNU általános célú nyílt forráskódú licenccel (GPL) rendelkező program, az ImageMaster több eleme. Mivel a szabály szerint a műnek szabadon terjeszthetőnek, és szabadon módosíthatónak kell lennie, ezért a redmondi szoftvercég megsértette a szabadalmat, amikor elmulasztotta annak publikálását. A Microsoft elnézést kért, és megígérte, hogy pótolja a hiányosságát, amellyel egy időben elérhetetlenné tették a WUDT segédprogramot.

Korábbi ígéretük szerint a forráskódnak már meg kellett volna jelennie, de múlt pénteken Peter Galli, a Microsoft nyílt forráskódért felelős menedzsere türelmet kért a felhasználóktól, mivel elmondása szerint habár keményen dolgoznak a publikáláson, a lokalizációs fázis és a tesztelés több időt igényel még. Elmondása szerint a WUDT forráskódja péntek tájékán jelenhet meg, amellyel egy időben újra letölthető lesz az eszköz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.