Hirdetés

Kétmillió dollár a legjobb hálózatvédelmi rendszer kifejlesztőjének



|

A DARPA azt reméli, hogy a Cyber Grand Challbenge kiírásával nagyban hozzájárulhat a kiberfenyegetések elhárításához.

Hirdetés

A DARPA kedden jelentette be, hogy frissen kiírt, Cyber Grand Challenge nevű versenye keretében kétmillió dollárral jutalmazta a legjobb automatizált hálózatvédelmi rendszer kifejlesztőjét. A globális kiberbiztonság egyik legnagyobb problémája  az, hogy sokszor hónapokba kerül, amíg a programozóknak sikerül azonosítaniuk és kijavítaniuk azokat a sérülékenységeket, amelyek lehetőséget biztosítanak a hackereknek az érzékeny rendszerekhez való hozzáféréshez.

Hirdetés

A DARPA kétéves versenyében résztvevő fejlesztők feladata, hogy olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek képesek önállóan felkutatni és semlegesíteni a zámítógépes fenyegetéseket – még azelőtt, hogy a kiberbűnözők kihasználhatnák őket. A vetélkedés mintájául a Def Con konferenciákon rendezett „capture the flag” tornák szolgáltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.