Hirdetés

Kétszer annyit ér a Nintendo a Pokémon GO miatt



|

A Nintendo piaci értéke ezzel magasabb, mint amivel a Sony büszkélkedhet.

Hirdetés

Bár a Pokémon GO technikailag nem is a Nintendo tulajdona, a japán cégre pénzügyileg mégis kiugróan jó hatással van a játék. 

Hirdetés

Ami azt illeti, a Pokémon GO megjelenése óta a Nintendo piaci értéke több mint megduplázódott, és kedden már 42,5 milliárd amerikai dolláron állt. 

Nem elég, hogy az egynapos kereskedési rekordot Tokióban már a múlt héten megdöntötte a Nintendo, a befektetők legnagyobb örömére a japán cég a mini NES-sel is előállt, amit szintén nagyon jól fogadott a piac. 

A Nintendo gyakorlatilag nem tud rosszul lépni, ám egyesek szerint merőben át kell gondolja, hogy a jövőben a konzolokra vagy az okostelefonokra koncentrál. Mostanra a Nintendo értéke magasabb lett, mint amivel a Sony büszkélkedhet (40 milliárd amerikai dollár). 

Természetesen az őrületből mások is erősen profitálnak. Ott van például a McDonald's Japan, aminek az értéke a Pokémon Happy Meals menük miatt 23 százalékot ugrott úgy, hogy a játék ott még meg sem jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.