Hirdetés

Kevésbé lesz biztonságos a Vista?



|

A Symantec szerint az XP biztonságosabb, mint a Vista.

Hirdetés

A Symantec felülvizsgálta a Microsoft állítását, és alaposan szemügyre vette az operácis rendszer legutóbb kiadott béta változatát. A vizsgálat eredménye kimutatta, hogy a Windows Vista jelenlegi verziójában még jelentős mennyiségű biztonsági hiba van, amelynek oka, hogy a készülő operációs rendszerbe jelentős mennyiségű új kódrészlet került -- leváltva ezzel jópár működőképes és biztonságos kódot, illetve kódrészletet --, amelyek magukban hordozzák a potenciális veszélyt. Ugyanakkor jó hír, hogy a májusban megjelent publikus Beta 2-ben felfedezett hibák mindegyikét befoltozta a Microsoft. Mindez azt jelenti, hogy a Microsoft minden eddiginél több figyelmet szentel a biztonságnak, ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy az eddig megjelent verziók még nem adnak pontos képet a Vista hálózati és egyéb képességeiről, illetve a rendszer stabilitásáról, biztonságáról.

A Microsoft természetesen reagált a Symantec vizsgálatának eredményére. Állításuk szerint nem szabad elhamarkodott ítéletet hozni a béta változat alapján, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Vista minden idők legbiztonságosabb operációs rendszere legyen. A Microsoft hozzátette, hogy a Vista lesz az első olyan oprációs rendszer, amely keresztülmegy a vállalat teljes biztonsági ellenőrzésén, hogy kiszűrjék az összes biztonsági hibát és hibás kódot, mielőtt a program a felhasználókhoz kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.