Hirdetés

Ki lóg a hálózatodon? Megmondja a Fing



|

Az androidos Fing segítségével azonosíthatóak a Wi-Fi-n kapcsolódott eszközök.

Hirdetés

Néha érdemes foglalkozni azzal a gondolattal, hogy vajon kik és milyen eszközök vannak kapcsolódva a vezeték nélküli hálózatunkhoz? A válasz sok esetben jól jöhet, legyen szó arról, hogy hibaelhárítást végzünk, az eszközeink IP címeit keressük vagy pedig csak meg akarunk róla bizonyosodni, hogy a szomszéd nem lopja a netet, és az utcáról sem tudta senki feltörni a hálózatunk jelszavát. 

Hirdetés

 

A Fing

A Fing, vagy teljes nevén Fing - Network Tools egy androidos alkalmazás, amely Android 2.1-től fölfelé bármilyen eszközre telepíthető. A segítségével ki tudjuk listázni az összes eszközt, amely a vezeték nélküli hálózatunkhoz van kapcsolódva. 

A program megjeleníti a hálózatot, az IP címet és az eszközök Mac címeit is. Emellett azt is láthatjuk, hogy milyen néven szerepelnek a hálózaton, és ki gyártotta őket. Amikor rányomunk valamelyik eszközre, akkor részletes információt is kapunk róla. Ebbe beletartoznak az előbbiek, illetve például az is, hogy mikor volt először ott a hálózaton a készülék. 

Az extrák között ott van a ping és a traceroute is, illetve a támogatott szolgáltatások is szkennelhetőek az eszközön. Ez utóbbiakkal kapcsolatban a nyitott portokat és azok funkcióit látjuk. 

 

Kapcsolódott eszközök

 

A körítés

A további érdekességek közé tartozik, hogy az egyes eszközöknek tudunk nevet adni, illetve jegyzeteket is írhatunk hozzájuk. Jó ötlet lehet a készülékeket elnevezni, hogy később könnyebben azonosíthassuk őket. Az átnevezéskor természetesen az eszköz rendes nevét írjuk át, amivel megjelent az appon belül. 

A beállításokon belül további opciókat is találunk, amelyek ott helyben használhatóak. Ilyen például a korábban is említett traceroute, a beállításainkat pedig szintén itt lehet menteni vagy visszaállítani. 

 

Beállítások

 

A network discovery részlegben szkennelhetjük az aktuális vezeték nélküli hálózatot, kezelhetjük az eddig felfedezetteket és akár külső IP hálózatot is felfedezhetünk IP cím vagy hostnév és portok megadása alapján. 

 

A Fing - Network Tools összességében egy hasznos androidos alkalmazás, amely számos esetben jól jöhet. A hibák keresésén túl talán akkor a legjobb, ha meg akarunk róla bizonyosodni, hogy nincsenek illetéktelen behatolók a Wi-Fi-n. 

Ti néztétek már meg valaha, hogy milyen eszközök használják az otthoni hálózatotokat? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.