Hirdetés

Kihajítja Boston a Microsoft Office-t



|

A város 20 ezer alkalmazottja költözik át a Google Apps-ba.

Hirdetés

Az utóbbi körülbelül két évben meglehetősen komoly harc bontakozott ki az irodai programcsomagok terén a Microsoft és Google közt, hiszen utóbbi az Apps szolgáltatásával – ez a Dokumentumok cégeknek szánt kiadása – minden erejével próbálja elhappolni a redmondiak ügyfeleit.


A The Boston Globe pénteki beszámolója alapján a keresőcég ezúttal nagy vadat lőtt, ugyanis sikerült rávennie Boston városát az átállásra, így hamarosan 20 ezer közszolga Microsoft Office helyett Google Apps-et fog használni. A cikk szerint az önkormányzatnak alkalmazottanként évente 50 dollárba kerül majd az Apps, a váltással 12 hónapos ciklusonként legalább 280 ezer dollárt spórol majd meg a város – viszont maga az átállás egyszeri 800 ezer dollárba fog kerülni.


Az Office Web Apps szolgáltatással a Google Apps-nek közvetlen konkurenciát nyújtó Microsoft természetesen elégedetlen a döntéssel, az újságnak nyilatkozva a vállalat szerint Boston biztonságosabb, a felhasználók privát szféráját védő webes szolgáltatást érdemelne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.