Hirdetés

Kikerült egy látványos funkció a Windows 10 frissítéséből



|

A fast ringes tesztelők már telepíthetik a build 15014 előzetest.

Hirdetés

Csütörtök este a Microsoft friss előzetest küldött ki a fast ringen lévő számítógépes és mobilos tesztelőknek a Windows 10 Creators Update-ből. A build 15014 változatot bejelentő blogbejegyzés alapján az előző buildhez képest kismillió bugot sikerült kijavítani a rendszerben, és néhány feltűnő újítás is elérhetővé vált.


Hirdetés


Ettől függetlenül kezdjük a rossz hírrel: a Microsoft úgy döntött, hogy a My People funkció mégsem a Creators Update-ben, hanem a Windows 10 azt követő nagy frissítésében válik majd elérhetővé. Arról az új kommunikációs központról van szó, amely összefogja az ismerősök különböző forrásokból származó üzeneteit, például a chateket és az e-maileket. Dona Sarkar nem részletezte, hogy miért kellett elhalasztani az újdonság kiadását.



A jó hírekre rátérve a build 15014 legnagyobb újítását az e-bookok Windows Áruházból való vásárolhatósága jelenti, erről a funkcióról tegnap már beszámoltunk, egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el. A másik érdekes újdonság, hogy végre teljesen szabadon válaszható a grafikus téma színe. Ezen felül egyes laptopos felhasználóknál elérhetővé vált egy új felület az Akkumulátor felugró menüben, amelyen egy csúszkával szabályozhatják majd a felhasználók, hogy hosszabb akkus üzemidőt vagy nagyobb teljesítményt szeretnének-e látni a noteszgépüktől. A csúszka jelenleg nem működőképes, a Microsoft csak arra kíváncsi, hogy mennyire tetszik a felhasználóknak maga a felület.



További újdonságok, hogy a 30 napnál régebbi fájlok már automatikusan töröltethetőek a Lomtárból és a Temp mappából, továbbá átkerült az összes Wi-Fi beállítás a Gépházba. Végül megemlítendő, hogy az előző buildről az aktuális buildre való frissítéskor a Windows Update előrehaladását jelző csíkja megragadhat nulla százalékon, ám ettől még folyamatban van a letöltés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.