Hirdetés

Kimarad az 1.1-es Firefox verzió



|

Hirdetés

A szoftver készítői egy átdolgozott szoftverütemtervet is bejelentettek, amelyből kiderül, hogy várható majd még egy bétaverzió is, illetve ami kitekintést nyújt a Firefox 2.0-s és a Firefox 3.0-s számú változataira. A Firefox 1.5-ös bétaverziója a tervek szerint idén augusztusban jelenik meg és alapvetően a Deer Park kódnevű alfaváltozatokra épül, ám számos programhibát kijavítottak. Az új bétaverzió a Firefox 1.1-es alfaváltozaihoz képest minden új funkciót tartalmazni fog. A Firefox 1.5-ös verzió végleges kiadása várhatóan még az idén megjelenik.

A szoftvert fejlesztő egyik szakember, Ben Goodger által nyilvánosságra hozott szoftverfejlesztési ütemterv az újdonságok között a kedvenc könyvjelzők kezelésének és a programfrissítési funkciónak javítását is tartalmazza. A fejlesztők az új verziókban javítanak majd az egyes weboldalakra vonatkozó beállítási lehetőségeken, az ígéretek szerint még jobb optimalizálási lehetőségek lesznek a bővítőmodulok (plug-inek) esetében és szintén javítanak a keresési funkciókon is.

Az augusztusban megjelenő Milestone vagyis Mérföldkő kódnevű Firefox 1.4 tekinthető az 1.5-ös verzió bétaváltozatának. A Firefox 1.5 kódneve Deer Park lett, a Firefox 2.0-ás verzióé The Ocho, míg a Firefox 3.0-s változatának még nincs külön fejlesztői kódneve. Az ütemtervben megjelent információk szerint a Firefox 2.0 2006 első negyedévében, a Firefox 3.0 pedig 2006 harmadik negyedévében jelenik meg.

A Firefoxot készítő Mozilla Alapítvány szakemberei azonban nem változtattak azon a jól bevált gyakorlaton, hogy az új szoftverek alfaverziói továbbra is csak a szoftverfejlesztők és a programozók számára lesznek elérhetők, míg a bétaverzióik már szinte teljesen megegyeznek a végleges megjelenő programokkal és bárki letöltheti őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.