Hirdetés

Kína blokkolja a Google+-t



|

Kína nem hazudtolja meg önmagát, és gyorsan adott egy technikai KO-t a Google+-nak.

Hirdetés

A Google szolgáltatása alig egy napig élt a kommunista országban, és ezen idő alatt annyira csekély felhasználói adatbázis épülhetett fel, hogy annak tagjai valószínűleg egyébként is ismerik egymást. A kínai kormány szerint a Google+ az internet egyéb tartalmaihoz hasonlóan, veszélyt jelent az állami felügyeleti médiákra. A kormány szokás szerint gyorsan cselekedett, és attól függetlenül, hogy egyébként is meghívásos dologról beszélünk, teljes egészében leblokkolta a tartalmat, és nincs is tudomása arról, hogy bármely polgára használni tudta volna a rendelkezésre álló rövidke időben.

 

 

 

 

Kína egyébiránt a többi, hasonló oldalt is blokkolja, tehát az ország - szabadnak éppen nem nevezhető - polgárai sem Facebookon, sem Twitteren nem tudják egymásnak elmondani, hogy mennyire rettenetesen unatkoznak, és a hosszú évek óta létező önkioldót nem ismerő lányok és fiúk sem tudnak magukról fotót felrakni a profiljukra. Természetesen a Youtube sem hozzáférhető, amiről Virág elvtárs örökbecsű szavai jutnak eszembe, miszerint "Hagyjuk meg a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának". Mindez pont akkor történik, amikor a Google próbálgatja puhítani a kínai kormányt, hogy megvethesse a lábát a hihetetlenül nagy potenciállal rendelkező országban, de még azt sem sikerült elérnie, hogy a Google Maps bővítéséhez szükséges engedélyeket megszerezze, ami egyébként minden esetben rutin eljárás. Ugyanakkor a Google Kínát vádolja a nemrégiben a Gmailt ért támadásért, melynek során számos amerikai politikus és párt is érintett volt. Kína természetesen mindezen állításokat cáfolja és egyszerű hazugságnak tartja, mondván, hogy a rágalmak politikai célokat szolgálnak.

Nem szabad elfelejteni, hogy Kína a szigorúságán kívül arról is híres, hogy nincs a Földön olyan termék, melyet ne másolna le, kezdve az egyszerű sportcipőktől a német presztízsautókig, így biztosak lehetünk benne, hogy idővel a Google+ is megjelenik kínai verzióban, például valami olyasmi névvel, hogy Communist Community, vagy Mao-ogle+.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.