Hirdetés

Kína: maradjon támogatott a Windows XP!



|

Az országban legálisan már nem igazán kapható dobozos kiszerelésű Windows.

Hirdetés

A Windows XP terméktámogatásának jövő áprilisban való befejezése világszerte felhasználók millióit fogja kellemetlen helyzetbe hozni. A legnagyobb zűr garantáltan Kínában lesz, lévén a StatCounter szerint jelenleg a helyi netezők bő fele használja még az operációs rendszert.

Hirdetés


A TechRepublic beszámolója alapján Kína kormánya jelenleg a terméktámogatás meghosszabbítása érdekében nyomást gyakorol a Microsoftra, hiszen ennyi védtelen rendszer közvetett és közvetlen módon mindenki számára óriási kiberbiztonsági problémát fog jelenteni. Ezen felül a kínai kormány tavaly 160 millió dollárt költött az állam számítógépein futó XP-k legalizálására, egy ekkora beruházás után sejthetően nincs kedvük a kérdéses összegnél jóval többet rászánni a hardvereik és szoftvereik modernizálására, vagy éppen külön fizetni a redmondiaknak a terméktámogatásért.


A problémát súlyosbítja, hogy Kínában is befejeződött a Windows 7 bolti forgalmazása, viszont a Windows 8.x legális keretek közt soha nem is volt kapható az üzletekben, kizárólag OEM-ektől származó számítógépeken lehet beszerezni. Ennek állítólagos oka a warezolással való harc, a hatékonyságára kíváncsiak lennénk. Peking szeretné elérni, hogy a Microsoft folytassa a Windows 7 olcsóbb kiadásainak forgalmazását.


(Fotó: Kalóz Windows 8 egy kínai üzletben / Michael Kahn, IDG News Service)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.