Hirdetés

Kínában kezd a Huawei Assistant



|

A Huawei állítólag az Amazon és a Google asszisztenseire épít, de Kínában beveti a saját megoldását.

Hirdetés

Bár leginkább csak angol nyelvterületeken, de a hangalapú asszisztensek virágzásnak indultak. Az Amazon Alexája mellett népszerű a Google Assistant, a Siri és a Cortana is. 

Hirdetés

Hamarosan a Huawei is csatlakozik a mezőnyhöz, a saját Huawei Assistant megoldásával. 

Állítólag Kínában több mint 100 mérnök dolgozik a projekten. A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója név nélküli, de jól értesült forrás alapján marad a Google és az Amazon asszisztensei mellett (ez utóbbit Amerikában használja a készülékein), Kínában azonban már a saját AI-alapú eszközét használja a jövőben. 

Kínában sok integrált app blokkolva van az Android rendszerben, így a Huawei egy saját asszisztenssel kiiktatja a problémát, és kiemeli magát a helyi mezőnyből is. 

Hasonló lépésre készül a Samsung a Bixbyvel, de a Nokia is levédette a Viki nevet az EU-ban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.