Hirdetés

Kínai diák perli a Microsoftot



|

Személyiségi jogainak megsértése miatt ment bíróságra az egyetemi hallgató.

Hirdetés

Elég csak a Yahoo márciusi esetére gondolni: egy bebörtönzött kínai állampolgár felesége perelte be a céget, mivel az kiszolgáltatta férjének adatait a kínai kormánynak - ez vezetett bebörtönzéséhez. A legutóbbi jogi eset elég meglepő - és semmi köze nincs a kínai kormányhoz.

 

Lu Feng, egy pekingi egyetemista 1350 jüan (körülbelül 180 dollár) értékben pereli a Microsoftot magánéletének és titkainak megsértéséért, mivel a Windows Genuine Advantage információt küld róla Redmondba. A pénzen kívül követeli, hogy a cég kérjen tőle bocsánatot egy napilap oldalain, törölje az összes, rá vonatkozó információt, valamint adjanak neki egy eszközt, mellyel a WGA-t eltávolíthatja gépéről.

 

Az Államokban már volt precedensper a WGA ellen: ugyanazok a jogászok perelték be a Microsoftot a WGA-ért, mint akik a Sonyt a rootkit-botrány után. Nem példa nélküli tehát az eset - de mégis furcsa, hogy pont Kínából érkezik a következő jogi támadás, ahol - bár igaz, ami igaz, 180 dollártól és egy napilapban közzétett bocsánatkéréstől nem roppanna meg a redmondi óriás.

 

A Microsoft China szóvivője úgy nyilatkozott, hogy egyelőre csak most kapták kézhez a követeléseket, így még nem szolgálhatnak érdemi információkkal. „Csak annyit mondhatunk, hogy a Microsoft kiemelten fontosnak tartja, hogy felhasználói maguk rendelkezhessenek saját adataik fölött." - tette még hozzá.

 

Megnyugtató.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.