Hirdetés

Kinectek őrzik a dél-koreai határt



|

A Microsoft mozgásérzékelői a két Korea közötti demilitarizált zónát figyelik.

Hirdetés

Egy autodidakta koreai programozó saját Kinect-alapú szoftvert fejlesztett ki az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált zóna ellenőrzésére. Jae Kwan Ko rendszerét tavaly augusztusban a legnagyobb titokban állította rendszerbe a dél-koreai határőrség.

Hirdetés

A Hankooki nevű híroldal szerint, a Microsoft mozgásérzékelőire építkező megoldás képes a demilitarizált zónában felbukkanó objektumok azonosítására, sőt, arra is, hogy megkülönböztesse egymástól az arra settenkedő embereket és állatokat. Ha határsértőt érzékel, azonnal riasztja a legközelebbi őrsöt. További részletek sajnos nem kerültek nyilvánosságra – valószínűleg azért, mert nemzetbiztonsági szempontból fontos technológiáról van szó.

„Korábban sosem gondoltam volna, hogy egy játékra kifejlesztett rendszer nemzetvédelmi feladatok ellátására is alkalmas lehet” – nyilatkozta Ko, aki szerint a szenzor – az Xbox One-ban található változathoz hasonlóan – hamarosan a pulzusszám és a hőmérséklet-változás mérésére is alkalmas lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.