Hirdetés

Hibás a friss Messenger telepítője



|

Megjelent az új Live Essentials programcsomag második publikus bétája. (Frissítve)

Hirdetés

A Microsoft a tegnapi napon elérhetővé tette az új (Wave 4) Windows Live Essentials második publikus bétáját. A redmondi szoftvercég oldaláról letölthető szoftvercsomag a megújult Messenger azonnali üzenetküldő kliens mellett tartalmazza az új Fotótár (Photo Gallery), a Mail, a Movie Maker, a Writer és a Családbiztonság alkalmazásokat, valamint a Live Mesh képességeivel felvértezett Sync klienst és a böngészőkbe beépülő Bing Bar eszköztárat.

 

 

(Frissítés) Habár a Microsoft elmondása szerint a Live Essentials friss bétája a Föld bármely felhasználója számára elérhető, a valóságban csak azon országok lakosainak érdemes megpróbálkozniuk a telepítéssel, amelyekhez elkészült a Live nyelvi csomagja. Az Essentials telepítője ugyanis megkísérli letölteni az operációs rendszer nyelvével megegyező lokalizációs csomagot, s ha ez nem sikerül neki, akkor "nincs internetkapcsolat" hibaüzenettel megszakítja a telepítési folyamatot. Mivel hazánkban jellemzően magyar nyelvű Windowsok futnak, ezért az itthoni felhasználóknak azt ajánljuk, hogy egyelőre ne kíséreljék meg a Live Essentials programcsomag telepítését. Illetve érdemes lehet átállítani az operációs rendszer nyelvét, ám talán jobb várni mindaddig, amíg a Microsoft kiküszöböli a hibát. (A tippért köszönet Rowley-nak!)

 

A hiba egyébként a jelek szerint nem csak a magyar felhasználókat érinti. A Windows Live blogját ugyanis elárasztották a világ minden tájáról érkező dühös fórumozók, akik mind hasonló hibára panaszkodnak.

 

(Frissítés2) A Microsoft mérnökei módosították a Live Essentials telepítőjét, így immár probléma nélkül működik.

 



A június végén megjelent első publikus bétához képest a programcsomag több változáson ment keresztül. Nézzük, mik a főbb újdonságok!

Az új Messenger azonnali üzenetküldő a Facebook csatlakozás révén eddig is képes volt megjeleníteni a közösségi oldalon megtalálható ismerőseinket a felületén, de az első béta mellett csak kapcsolataink státuszát tudtuk megtekinteni. A második bétával azonban már cseveghetünk is velük, amihez nem kell bejelentkeznünk a közösségi oldalra. Emellett lekérhetjük az egy személyhez tartozó állapotfrissítéseket is a Messengeren segítségével.

 

 

 



A friss Fotótárban a Microsoft végre kijavította a helycímkéző szolgáltatást. Eddig ugyanis meglehetősen nehézkes volt vele a jelölés, térkép híján csak elnagyolva lehetett beállítani a pontos címeket. A második bétával azonban megérkezett a Bing Maps integráció, amely nagyban megkönnyíti a képek lokalizáció alapú címkézését. Ezen felül a fejlesztők frissítették a szoftver arcfelismerési funkcióját is, amely mellett a keresésnél is több lehetőséget építettek be termékükbe. A megújult Movie Maker egyik legfontosabb újdonsága, hogy képes immár akár másodpercenként is képkockára bontani a videókat, amely alaposan megkönnyíti a szerkesztést. Profi videoszerkesztők mellett persze ez nem nagy szám, de ne felejtsük el azt a tényezőt, hogy azok nem ingyenesek. Ezen felül a szoftver már nagyobb felbontású videók (480x640) feltöltését is engedélyezi a Skydrive tárhelyekre (korábban ez maximum 320X480 volt).

Az új Mail a korábbiaknál sokkal jobban képes együttműködni a GMail levelezővel, amely mellett a PhotoMail levelek kezelésére is fel lett készítve, valamint a Word szövegszerkesztőben írt levelek változtatás nélküli átvételére.

A béta szoftverek futtatásához a Microsoft tájékoztatása szerint Vista SP2 és Windows 7 vagy Windows Server 2008 SP2, Windows Server 2008 R2 operációs rendszer szükséges (a WPF fejlesztések miatt az XP nem támogatott). Valamint egy minimum 1,6 GHz-es processzorral, 1 GB belső memóriával rendelkező gép, amely képes 1024x576-os felbontásra. A Live Movie Maker, illetve a Fotótárt teszteléséhez e mellett egy DirectX 9 és Shadel Model 2 kezelésére képes videokártyára is szükségünk lesz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.