Hirdetés

Kipróbálható az Ubuntu 14.10 béta



|

Nagyjából egy hónappal a debütálás előtt megérkezett az Ubuntu 14.10 béta verziója.

Hirdetés

A népszerű Linux disztribúció, az Ubuntu legújabb Utopic Unicorn verziójának megjelenése október 23-án esedékes. Aki azonban addig is kipróbálná, mit nyújt az operációs rendszer, már a legfrissebb 14.10-es béta verzióval is megteheti. A Canonical szokása szerint hat havonta adja ki az új változatokat (már van mobilos Ubuntu is), így aztán a változás is kevesebb, mint azt más OS-eknél megszokhattuk. Míg a 14.04 elsősorban a stabilitásról szólt, most hibajavítások, új lehetőségek és frissített szoftvercsomagok jelentik az előrelépést.

 

Hirdetés

 

Az Ubuntu 14.10 új Linux kernelt hoz el az Intel Broadwell, NVIDIA és AMD grafikus megoldások, valamint a hamarosan érkező Cherryview chipek jobb támogatásával. A rendszer hamarabb magából tér alvó üzemmódból, és fontos programok (Firefox, Thunderbird, LibreOffice) legújabb verzióját teszi elérhetővé, vizuális változás azonban egyáltalán nem történt. Az Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn, valamint a népszerű kliensek, többek között a Kubuntu, Lubuntu és Ubuntu GNOME béta kiadása további információkkal együtt itt érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.