Hirdetés

Kis lépés ez a Windows 8-nak...



|

..., még kisebb, mint a Vistának: az eddigi leglassabban átvett operációs rendszer a Windows 8.

Hirdetés

A Microsoft történetében az eddigi leglassabban átvett operációs rendszernek mutatkozik a Windows 8, amely a Net Applications adatai szerint 1,6 százalékos piaci részesedés alatt maradt. A Vista anno ugyanennyi piacon töltött idő után 2,2 százalékot tudott felmutatni. Még rosszabb, hogy november 22. és december 22. között mindössze 0,4 százalékos növekedés volt megfigyelhető.

Amennyiben a részesedést vizsgálva nem csak a PC-ket és notebookokat vesszük számításba, hanem minden eszközt, akkor a Windows 8-é a piac 1,4 százaléka. Bár a Microsoft tájékoztatása szerint novemberben már 40 millió licenc fogyott, a Windows 8 igencsak kis lépésekben halad előre. 

A Net Applications adatai szerint a Windows 7 jelenleg a piac 45,6 százalékát birtokolja, míg a régi favorit Windows XP 39 százalékot mondhat magáénak. Amennyiben a Microsoft a Blue kódnéven emlegetett Windows 9-et valóban már 2013-ban piacra dobja, akkor elképzelhető, hogy többé egyik operációs rendszere sem örvend majd ekkora sikernek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.