Hirdetés

Kísérlet a WinZip feltámasztására



|

Hirdetés

Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A WinZipet világszerte 140 millióan használják és még ma is heti félmillióan töltik le a szoftver shareware változatát, amely 29 dollár megfizetése ellenében tehető teljes verzióssá. Ezt azonban kevesen teszik meg, mivel a WinZip ingyenes változata is teljes funkcionalitást biztosít. A Vector célja a WinZip átalakítása annak érdekében, hogy sokkal többen fizessenek érte és így nyereséget termeljen.

A tervek szerint a WinZip 30 napig működő shareware változatába sokkal agresszívabb figyelmeztetést tesznek be annak érdekében, hogy a felhasználók a próbaidőszak lejárta után megvásárolják a szoftvert, másfelől a fizetős változatba exkluzív szolgáltatásokat építenek be, ezzel is növelve a fizetési hajlandóságot.

A Vector Capitalnak már van gyakorlata szoftvercégek feltámasztásában. Ez a vállalat vásárolta meg 2003-ban a csőd szélén táncoló Corelt, amely azóta nyereségesen tud működni. A Corel egyik legnagyobb sikere volt az utóbbi időben, hogy az amerikai Igazságügyi Minisztérium összesen 50 ezer számítógépére telepítette fel a WordPerfect 12 irodai szoftvercsomagot.

A Corel tavaly ősszel a Paint Shop Pro szoftver készítőjét, a Jasc Software-t is megvette. A Jasc korábban szintén a Vector Capital tulajdonában volt. Könnyen meglehet, hogy később a WinZip is a Corel részeként folytatja pályafutását, esetleg a szoftvert integrálni fogják a Corel irodai, grafikai és kiadványszerkesztő alkalmazásaiba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.