Hirdetés

Kísértetjárás történt a Dropboxnál

|

Sok éve törölt fájlok váltak újból elérhetővé a felhasználóknál.

Hirdetés

A Dropbox felhasználói valószínűleg jól tudják, hogy a rivális szolgáltatások módszerétől eltérően a felhőtárhelyről törölt fájlok nem egy Kuka mappába kerülnek a végleges megsemmisítésük előtt, hanem egy listába, amelyen keresztül 30 napig visszaállíthatóak. A fájlok tényleges és visszavonhatatlan törlése csak a kérdéses időszak lejártával történik meg. Kivéve, ha mégsem.


Hirdetés


A szolgáltatás programozói nemrég felfedeztek egy bugot a fájltörléseket kezelő kódban, amelynek köszönhetően a végleges törlésre váró fájlok ugyan eltűntek a felhasználók visszaállítási listáiról, azonban ténylegesen nem történt meg a törlésük. A hibát mostanra sikerült megoldani, azonban a művelet közben egyes érintett felhasználók fiókjaiban véletlenül újból megjelentek a bugnak köszönhetően mégsem törölt állományok. Az információk alapján ezektől 2-7 éve próbáltak megszabadulni a felhasználók.

Hirdetés



Természetesen a Dropbox terméktámogatói fórumában szinte azonnal felmerült, hogy talán valamiféle hackertámadást szenvedhetett a szolgáltatás. Ezt egyértelműen cáfolta a vállalat, a kevésbé izgalmas valóság az, hogy egy "metainformációs inkonzisztenciákra" visszavezethető szoftverhiba bugosra sikerült javítási kísérlete állt a kísértetjárás mögött.


(Forrás: Bleeping Computer, PCMag)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.